Iets over mezelf

Hallo,

Ik ben Jackie Ferla uit België en woon in Geluwe, een deelgemeente van Wervik in West Vlaanderen. Ik ben geboren in Ieper in 1946 en heb 2 kinderen en 2 kleinkinderen. Houtdraaien is mijn hobby sedert 1994.
Daar ik geen houtbewerker van beroep ben heb ik de instapcursus gevolgd, wat mij veel geholpen heeft, bij “De Gilde van Houtdraaiers“ afdeling Oost-Vlaanderen.
Mijn eerste draaibank was een Electra, maar al vlug heb ik mij een nieuwe en zwaardere draaibank aangeschaft met meer mogelijkheden bij Willy Vanhoutte uit Beernem.
Ik heb eveneens veel bijgeleerd door het gebruik van ogen en oren, zowel bij de maandelijkse bijeenkomst van de Gilde als bij de opendeurdagen bij Willy Vanhoutte. Door de grote verscheidenheid van nationaliteiten en van draaiwerk is daar veel op te steken.
Tevens heb ik enkele cursussen kunnen volgen bij Jimmy Clewes, de gekende Engelse houtdraaier, die mij terug een stap verder hebben gebracht bij het uitoefenen van mijn hobby.
Bij de “Gilde van Houtdraaiers“ doe ik ondertussen de bibliotheek en de videotheek tijdens de maandelijkse bijeenkomsten. Ik draai allerhande stukken, zowel sierstukken, gebruiksstukken, modern draaiwerk en klein draaiwerk voor restauratie.
Enkele van deze stukken zijn te bekijken in de galerij.